Ajuntament de Vallibona

Senders
ITINERARI BOTÀNIC

La ruta comença a la Font Vella, seguint l’antic camí de la Fonteta Fenàs. El sender ens permet fer un tranquil passeig per un itinerari senyalitzat. Durant el camí podrem observar alguns arbres amb rètols pirografiats, que ens informen sobre el seu nom comú. Des de la Fonteta Fenàs, tenim un magnífic mirador del casc urbà de Vallibona.

 

CAMÍ DE LA ROGATIVA DE LA MARE DE DÉU DE LA FONT

El camí d’esta històrica rogativa ix del centre de Vallibona, passa pel depòsit d’aigua i segueix junt al Barranc de la Gatellera, per a desviar-se i enfilar-se cap al mas Grau i seguir fins al mas de Prades, lloc ideal per a un breu descans. Es continua per la caseta dels Bous, en el terme de Castell de Cabres, per a recórrer la serra de les Albardes i creuar el barranc de l’Avellanar, pel port del Quinto i arribar a la població de Coratxar. Des d’ací es continua ascendint fins al cingle de Sant Jaume (1280 m), amb unes increïbles vistes panoràmiques, per a iniciar un vertiginós descens fins Pena-roja, amb les Roques del Masmut com a referència. S’entra en esta població pel Pont Xafat, creuant el seu nucli urbà i es descendeix fins al santuari de la Mare de Déu de la Font. La tornada es fa per Herbés i pel riu de Castell de Cabres.

 

SENDER GR-7 PER VALLIBONA

La senda de Gran Recorregut GR-7 forma part de la xarxa de sendes europees, amb la nomenclatura E-4 que uneix els Pirineus amb Tarifa. En l’àmbit territorial dels Ports, creua de nord a sud tota la comarca, recorrent de forma descendent extraordinaris entorns naturals, i pel terme de Vallibona els següents llocs d’interès turístic:

  • Nucli urbà de Vallibona, passant per la Plaça i el centre del Poble.
  • Riu Cérvol i Pont de Cap de la Vila.
  • Barranc de la Gatellera, es tracta d’un barranc agrest amb una gran mola rocosa i un pronunciat desnivell fins a arribar al poble.
  • Tossal Gros, cima situada a 1253 m, des d’on es contemplen unes impressionants vistes panoràmiques del municipi de Vallibona.
Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

 

Site developed with Drupal