Ajuntament de Vallibona

Espai museogràfic antiga presó
En aquest espai, recentment rehabilitat, és pretén desenvolupar tots els aspectes relacionats amb la creació d’un espai cultural on mostrar part del passat i el patrimoni de la població.

La importància de l’explotació del carbó vegetal a la població de Vallibona és una qüestió a destacar, una professió que ha sigut desenvolupada pels habitants de la població fins la dècada dels 70 i que es pretén revaloritzar, usant el seu reconeixement i difusió com un dels temes bàsics del centre museístic que es pretén crear.

En el desenvolupament del projecte s’ha dut a terme un procés de documentació i recollida de dades, començant per una revisió bibliogràfica del tema d’anàlisi. En aquest, s’ha constatat la pràctica inexistència d’estudis sobre el treball amb el carbó a les comarques de Castelló, destacant les publicacions catalanes al respecte. Per tant, es prioritza el recull de dades tant de memòria oral com altres referents a la població de Vallibona en aquest projecte, un fet necessari per a possibles futures investigacions o treballs basats en l’explotació del carbó vegetal a la província de Castelló.

En l'actualitat l'espai museogràfic de l'antiga presó de Vallibona està pendent d'equipar-se per tal de poder obrir les seues portes als vallibonencs i visitants, posant en valor turístic tant l'edifici, amb el valor patrimonial que té, com interpretant la importància que va tindre en el municipi l'explotació del carbó.

Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 

Formulari de cerca

 

Site developed with Drupal